e-mail ons  
of laat een berichtje achter in ons gastenboek         wij stellen dat zeer op prijs           Misschien tot ziens ....                                    

 

Maak kennis .  Waar wonen wij  en  pup uitleg.

 

 nze honden of kids van onze honden  in  17   landen  //   Our Dogs or Kids our males in  17 different  country
      Netherland - Germany - Belgium - Luxembourg -  Czech -  Hongary  -Austria - Switserland -  Itali  - Portugal 
      Spain.      Danmark - Norway - Finland - Great  Britten -  Unit Arab Emer (Dubai) and  Mexico
 

                                                                      ANWB     routeplanner    

                       Wij wonen in  Overijssel  in het mooie Hof van Twente.     In het Oosten van NL en  niet ver van de Duitse grens

                                                                ...       Buienradar.nl
 Komende vanaf de A1 neem afslag  27  Markelo......     via  Enschede neem Afslag Delden

ons postadres is:
Couperusstraat 16  

 7471 ZZ Goor - Twente                                              
tel. 0547 272386
International: + 31(0)547-272386                            +/- 150 mtr. van ons huis begint het  bos,,,waar wij vaak te vinden zijn...

 

 

 

BELANGRIJK

 

Deze website heeft een copyright. Niets mag dan ook over genomen worden zonder toestemming. Alle, ideen voor foto's en tekst komen van Betsy en Patricia .                                                                             Wilt u iets over nemen of kopiren of publiceren?, is wel zo netjes om even toestemming te vragen.

 

Als alfaleider (ik mag de meeste poep opruimen) begin ik met mijzelf.  

Mijn naam is Betsy .. Ons huisje wordt inmiddels  De zoette inval genoemd ,Wij  hebben  vele kennissen uit Binnen en Buitenland over de vloer gehad .En nog steeds wordt onze vriendenkring steeds groter.Hobby's : was altijd zingen en dansen o.a. n bandjes op school,

lol maken en nog steeds in voor een geintje. Mijn grootste wens was dierenarts te worden.   Helaas. Wel achter de schermen mee gewerkt bij dierenasiels en dierenbescherming.  

Lekker eten, wandelen, en alles wat met onze honden te maken heeft, en zo nu en dan ook nog voor Oma spelen .

+31 (0) 547 272386

 

 

 

 

                        
                                                              Onze mensen roedeltje
   
Mijn dochter: Patricia met kleindochter Rome
Bouwjaar: 6-11-1979
Hobby's : mee gedaan met   soundmix en playbackshows  wedstrijd stijldansen,  heeft ook mee gedaan met Dancing with Goorse  Stars-  meehelpen en meelopen  met Praalwagens en heeft samen  met vriend Herjan een rol gespeeld in de jeugdserie Spangas April 2011   te zien als danslerares  ELVIRA  .. Achter de schermen mee helpen bij Goorse showavonden

Wat honden betreft zo nu en dan honden showen -trainen,   babysitten   (maar vindt de winkeltjes leuker).                     Dol op haar kinderen Merijn en Rome

Rome wil later prinses worden, het is maar dat jullie het weten.

 
Mijn zoon: Dennis met zoon Justin
Bouwjaar: 20-01-1982
Hobby's: Auto's, radioprogramma's  presenteren, webdesign  en knuffelen met onze  honden .   (vooral als zijn verkering weer eens uit is)

             en nu natuurlijk big fan van zoon Justin

Justin zijn eerste woordjes waren net als zijn papa AUTO ??

alles is leuk als er maar wielen aan zitten.                               Knopjes van de video zijn trouwens ook reuze interessant.

 
Kleinzoon Merijn met papa Herjan die zijn medewerking heeft verleend bij Jonge Leu en oale Groond en de film Spangas.

Samen met Patricia een rolletje heeft gehad in de serie Spangas als dansleraar.  HERMAN       Hobby's :  helpen bij Sound/ Playback shows  presenteert radio programma's bij Reggestad radio en webdesighn  En regie bij showavonden in Goor , klein rolletje  gehad  in de film                                           De ontvoering van DHR,  Heineken

samen met Patricia  voor Sinterklaas spelen, wedstrijd stijldansen mee gedaan met Dancing with  Goorse Stars en schone moeder helpen als er weer eens computer problemen zijn.

Merijn  een kleine clown trekje van zijn papa.?                          Vind zich zelf net  Tarzan voor de spiegel

 
Gelukkig allen zijn op hun manier dol op onze honden  
Mijn oudste Kleinkind Rome is geboren op : 20-11-2004                        Helpt al mee met Honden te showen
Kleinzoon Justin geboren op: 01-06 -2007 Favoriete bezigheid  samen met Mitch stokbrood apporteren.
Kleinzoon Merijn geboren op : 08 -04-2008  inpakken en weg wezen   Merijn en Cameron on Tour.
   
 

Puppen:

Bij een kennel denkt men toch al snel aan hokken ( kennels)  met daarin honden. Wij vinden dan ook kennel voor ons niet de goede benaming. Alles bij ons speelt zich af in huis, onze  eigen honden, geboorte pups een enkele keer een herplaats of loge

Onze puppen worden dan ook gewoon bij ons in de woonkamer / slaapkamer geboren. Zelf blijf ik de eerste weken dan ook bij ze slapen, Om te kijken of moeder en kids het goed maken.
Wij proberen ze zo goed mogelijk aan allerlei huishoudelijke geluiden te laten wennen. Met 6 weken krijgen ze hun eigen halsbandje om en lopen we met ze aan een riempje,  En voor ze naar hun nieuwe baasjes gaan, eten ze harde brokjes, dus geen geklieder meer met pap .

Pups worden op de leeftijd van 2- 4- 6- 8 weken ontwormd. Vanaf  3-4  weken lopen ze tussen de andere honden bij ons in de roedel.
Met 6 weken krijgen ze hun eerste puppy APK keuring en  inenting. Met  ongeveer 6- 7 weken worden de oogjes op C.E.A getest . Dit kan pas plaats vinden zodra  ze  gechipt zijn door  de Raad van Beheer.
En meestal tussen de 8-9 weken  bij goede gezondheid en getest mogen ze naar hun nieuwe baasjes.

( voor Buitenland gelden andere regels, dat kan per land verschillend zijn  )

 

Bedenk wel ;dat wij als fokkers altijd het recht behouden, voor de eerste nest keuze reu of teef,                                                                   deze keuze wordt vaak op de leeftijd van 8-12 weken gemaakt.                                                                                                                      Ook bepalen WIJ aan wie en wanneer wij een pup toe vertrouwen.                                                                                                            Zolang een koopcontract niet onder tekent is, en de pup niet volledig is betaalt  behouden wij dat voorrecht. 

     Onze puppen mogen niet worden door verkocht of herplaatst zonder onze medeweten en /of toestemming .                                       Om welke reden dan ook, uw hond kan ten alle tijden weer bij ons terug komen                                                                                 afspraken en verplichtingen worden in koopcontract mee genomen) !!!

advies over ontwormen voeding inenting  enz. wordt allemaal meegeven .                                                                                                HOUD je aan deze regels. !!!! Wij doen dit niet voor niets.

 

 
 

 

Hoe ze verder opgroeien ligt veel aan het karakter van het hondje en een groot deel hierin ligt in handen van de nieuwe baasjes, hoe ermee om te gaan. Neem de Sheltie overal mee naar toe, en laat hem aan alles wennen. . Mag de hond later niet op de bank, dan ook niet toelaten als hij nog een pup is. Liever de eerste  10 maanden  geen trap lopen,en niet aan de fiets,  gladde laminaat vloeren zijn funest  ook  op het strand in mul zand.

Shelties zijn leergierige hondjes, maar beslist niet altijd andermans vrienden. En kunnen daar door erg waaks zijn en indien nodig voor de baas het opnemen.  Ja sorry, ik mag ook niet iedereen. Een Sheltie komt uit zichzelf wel. Hoe meer druk we op hem leggen, hoe minder leuk hij het vindt. Door de zachte karakters zijn ze erg gevoelig voor boze stemmen en eigenlijk is een stemverheffing bij een Sheltie helemaal niet nodig. Vergelijk het met kleine kinderen, die moeten ook van alles nog leren, maar wel alles op zijn tijd. Geduld is ook hier weer een schone zaak...Geniet van het pup zijn,  ze zijn zo gauw groot.

 

En is het hondje van de buurvrouw  al na 2 weken zindelijk? Mooi voor haar, maar dat is mij nog nooit gelukt.                                          Ik reken zeker op een Half jaar, voor dat het echt uit zich zelf aan geeft dat het plassen moet.                                                          Zomers lukt dit natuurlijk veel beter dan een Winterpup .

 Hoe opmerkzamer je zelf bent hoe eerder dit lukt. Negeer een ongelukje thuis en prijs hem de hemel in zodra  hij  buiten zijn behoefte  doet.  Met belonen bereik je veel meer dan met bestraffen.  Pup wordt onzeker en kan van angst gaan plassen.                 Of poep op eten. ? Kan imitatie zijn van de moeder zij  ruimt tenslotte alles netjes op.  Dan nemen wij mensen die taak over.

Tip!!    pup poepje gedaan? Laat de pup niet zien dat het poepje interessant is door het op te pakken.                                                 op ruimen zodra de pup efff de andere kant uit kijkt..

 

 Is hij of zij mooi? Breng ze dan eens uit op een clubmatch of internationale show.                                                                                    Wij helpen daar graag mee hoe de hond te trainen en voor te brengen en show kaar  te maken . 

Met het wisselen van de tandjes kan het zijn dat de oortjes rechtop gaan staan [ prik oren]                                                                    Hier zijn tips voor.
Kijk en lees  onze verzorging  pagina  met   boordevol  tips en met prachtige foto's

Vragen? Altijd bellen of e-mailen is het belangrijk? stuur dan even een leesbevestiging mee                                                              zodat iedereen het ook weet dat wij het gelezen hebben.

 

( even een opmerking !!! wij krijgen nogal eens aanvragen van mensen ( die geen hond van ons hebben. ) of we willen helpen met vachtverzorging  -nagels knippen -trainen ...noem maar op.  sorry wij beginnen hier niet aan. !!! elke PUP koper moet terug kunnen vallen op eigen Fokker..         

                      Uiteraard voor onze gefokte honden of pups onze dekreuen staan we graag voor klaar. .                                                      en zien ook heel graag foto's tegemoet.

Heel veel succes en gezondheid voor alle hondjes gewenst.

 

email                                                Gastenboek

       Klik op foto

mail ons
email us

 

 laat een berichtje achter.
Please leave a message

 

Home
Index
Wie zijn wij
About us
Onze 1e Shelties
Our first shelties
Onze roedel
Our Dogs
Dekreuen
Stud Dogs
Nesten
Litters
Verwachte nesten
Expected Litters
Onze vakantie
Our Holidays
Vakantieopvang
Our Holiday guests
Herplaatsen Shelties
Rescue Shelties
Showresultaten
Show results
Showen
Showing
Renie
Reunion
Sheltie Secrets
Fotogalerie
Photo Gallery
Rome Nieuw op de Site
New on our site
Hondenactiviteiten
Dog Activities
Fokken/Bevalling
Breeding/The Birth
Verzorging
Grooming
Links